Németh László műfordítói tábor – IX. alkalom

Németh László tábor 2Ajánljuk minden érdeklődő szíves figyelmébe az idén IX. alkalommal megrendezésre kerülő Németh László műfordítói tábort. A Lakiteleki Népfőiskolán, Kiss Gy. Csaba professzor úr szakmai irányításával zajló képzésen a lengyel-magyar műhelyt Zsille Gábor költő vezeti.

Egy intézményünkben dolgozó korábbi táborozót idézve: “A foglalkozásokon elhangzottak elképesztően sokat segítettek a lengyel szövegek – és nem csak a szépirodalmiak! – értőbb és pontosabb magyarra fordításában. Számtalan praktikus tippet és tanácsot kaptunk az oktatóktól, miközben a jó hangulatú közösségépítés sem maradt el az igazán szép és pihentető környezetben. Szívből ajánlom a tábort mindenkinek: azt tapasztaltam, hogy a hozzám hasonló csetlő-botló, kezdő lengyel fordítók és a már professzionális képzésben részesültek ugyanúgy nagy hasznát veszik az ott elhangzottaknak.”

A 2024. augusztus 18. és 25. között a Lakiteleki Népfőiskolán megrendezésre kerülő tábor térítésmentes, a résztvevőknek kizárólag az oda- és a visszaútról kell gondoskodniuk.
Jelentkezési határidő: 2024. június 23.
Részletek az alább olvasható pályázati felhívásban.

bit.ly/NémethLászló2024

 

Németh László tábor - Felhívás 2024